In herberg "De Vergulde Valk"
kwamen begin 1600 de leden van de rederijkerskamer
't Rosmareyn
bij elkaar om te dichten en te praten onder het genot van een biertje en het roken van een pijp.
Midden-Delfland is een waardevol groengebied waar landbouw, natuur en recreatie elkaar afwisselen. Het landschap kenmerkt zich door grazige weiden, kilometers sloot, in het groen gelegen boerderijen en smalle weggetjes met knotwilgen en fluitenkruid. Aan de horizon zijn de contouren te zien van steden als Delft, Schiedam en Rotterdam en dat maakt Midden-Delfland zo bijzonder: een groene oase in het stedelijk gebied.
ruimte voor recreatie.
Recreanten die rust en ruimte zoeken komen in Midden-Delfland zeker aan hun trekken. Wandelaars en fietsers kunnen alle kanten op. Op de vele vaarten en vlieten zijn allerlei mogelijkheden voor de watersport en ook de vissers vinden er mooie stekken.
Volop natuur.
Midden-Delfland heeft een waardevolle natuur met de altijd levendige weidevogels, de kwakende kikkers en de koekoek die z'n naam roept. Alleen al de sloten met hun oevers zijn kleine natuurgebiedjes op zich. Er zijn mooi begroeide dijkhellingen en wegbermen en het natuurgebied De Vlietlanden is uniek.
"De Vergulde Valk".
In de historische dorpskern van Schipluiden, in het hart van Midden-Delfland, hebben wij langs het water een café - terras en ijssalon:  "De Vergulde Valk".
Wij willen met ons café - terras een rust- en ontmoetingspunt zijn.
Even tot rust komen en bijpraten onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, een glaasje fris of een (Trappisten)biertje of met de (klein)kinderen smullen van een heerlijk ijsje.
In onze ijssalon verkopen wij ambachtelijk schepijs dat wij zelf bereiden en voortreffelijk softijs van het merk Lunamil.
Café - terras - ijssalon "De Vergulde Valk" uw ontmoetingsplaats in Schipluiden.